Jak Houba lovila nové chutě


Ochutnat lidé mohli i argentinské hovězí. Foto: UbHo


Houba s Ogarem vyrazila pracovně na Garden Food Festival do ostravské památkově chráněné Dolní oblasti Vítkovice. Kromě nabírání informací od návštěvníků a prodejců exotických i českých špičkových delikates stihli i něco ochutnat. A stálo to za to.
Garden Food Festival se konal v ostravské průmyslové památce. Foto: UbHo

Ogar poprvé v životě vyzkoušel ústřici. Tyhle byly francouzské. Hezky mu ji připravili, pokapali citrónem a šup s ní do pusy. Jen mu jaksi zapomněli říct, ať ji rozkousne. Takže můj milý muž ji prostě najednou spolkl. I tak mu chutnala a prostě pak u moře ji ochutná i s Houbou. Ta do toho nyní nešla, protože jí pobolívá krk. Necítila jsem se na to, ale doufám, že třeba už letos u moře bude příležitost ústřici ochutnat. Mám toto jídlo na seznamu jídel, které chci ochutnat.
Ústřice do Ostravy připutovaly z Francie. Foto: UbHo

Ogar si ústřici nejdříve očenichal. :) Foto: UbHo

Pak mu ji zakápli citronem a pak skončila v jeho břušku. :) Foto: UbHo

Ogar si nechal na památku lasturu z jeho první ústřice. Krásně voní mořem. Foto: UbHo

Tentokrát jsem se pustila do českých dobrot. Dala jsem si tvarůžkovou panna cottu. A musím říct, že mě velmi mile překvapila. Byla to velká bašta. Ogar si u olomouckého tvarůžkového stánku dal tvarůžkový tataráček v pagáčku z křehkého těsta a ten byl také vynikající. Měli tam i bramborové halušky s tvarůžkovou máčkou, nebo arancini s olomouckým tvarůžkem.
Tvarůžková panna cotta a tvarůžkový tatarák v pagáčku z křehkého těsta. Foto: UbHo

Houba si moc pochutnala. Foto: Ogar

Takhle vypadal tataráček, který byl schován uvnitř pagáčku. Foto: UbHo

Dále jsme si pochutnali u stánku Chillimana. Máme totiž moc rádi pálivá jídla. Houba tentokrát i zhřešila, má totiž alergii na pšenici a u Chillimana si dala jídlo s jejich pečivem. Navíc se snaží, jako téměř každá žena, držet tajli. :D Ale moc si pochutnala a tentokrát to i její tělo zvládlo.
U Chillimana. Foto: UbHo

Chilli menu. Foto: UbHo


Díky odvaze si tak mohla smlsnout na pikantním bůčku v omáčce Hoisin v hot dogovém rohlíku se semínky s medovou hořčicí, křupavou cibulí a jalapeňo relish. Ogar si dal ten jejich burger Bobr. Šlo o sezamovou bulku se skvělým hovězím masem, sýrem čedar, chilli džemem a mixem salátů. Obé bylo moc dobré. Houbě více chutnal pikantní bůček. Pikantní dobrotu zapili chilli pivem. Chtěli si dát i chilli zmrzlinu, ale pak na to zapomněli.
Houba se zakusuje do hot dogu s pikantním bůčkem Hoisin, v pozadí chilli pivo a pikantní burger Bobr, z něhož již Ogar snědl vrchní část. :D Foto: UbHo

Tady je burger ještě v celé své velikosti. :) Foto: UbHo

Ochutnali také grilovaného krocana a grilovaného dvousetkilového býka. Jen je trošku překvapila menší porce, ale tak na druhou stranu se pak do břušek vlezlo více dobrot.
Grilovali se krocani, ale také dvousetkilový býk. Foto: UbHo

 Samozřejmě je pak mrzelo, že nemohli ochutnat více jídel, ale už prostě více do sebe nenasoukali. A navíc bylo potřeba si něco nechat třeba napříště.

Komentáře

  1. Teda ten býk je fakt něco. Byl jsem dvakrát na takové grilovačce a vždycky to byl super zážitek. Jednou jsem se dokonce přímo podílel. Pak jsem byl jako host na jedné akci, kam jsem se dostal v rámci karavany prodej a nějaké reklamní akce. To musím říct, že bylo fakt něco. Měli profesionálního člověka na BBQ a musím teda říct, že to bylo něco! :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat